Kyrkorna och kriget mot Ukraina

Tisdag 31 januari 2023 samlade OSSE-nätverket, där jag nu är ordförande, till ett seminarium om kyrkorna och kriget mot Ukraina. Gustaf Vasa församlingssal vid Odenplan i Stockholm fylldes av ca 75 deltagare som kunde lyssna till inledarna Anders Wejryd, tidigare ärkebiskop i Svensk kyrkan och Europapresident i Kyrkornas Världsråd, Jan Henningsson, tidigare särskild handläggare för kyrkliga och religiösa kontakter med Östeuropa och Mellanöstern inom både Svenska kyrkan och UD samt Ulla Gudmundson, tidigare svenskt sändebud till Heliga Stolen, och sedan bidra själva till samtalet som följde.

Dagen efter hade nätverkets vice ordförande Lars-Erik Lundin och jag själv ett podcastsamtal om vad som tagits upp på seminariet och hur vi kan gå vidare. Finns att ta del av här: https://youtu.be/k78xmfcjqEs

%d bloggare gillar detta: