Om

Politik, samhälls- och kulturdebatt har varit mina stora intressen och engagemang under mer än 50 år. Journalistik, statsvetenskaplig forskning och utbildning har varit mina uttrycksmedel.

Under ett kvartssekel var jag medarbetare på Dagens Nyheter, 1995-1997 chefredaktör och ansvarig utgivare. 1997-2004 var jag direktör för Utrikespolitiska Institutet.Jag har sedan varit ordförande för stiftelsen STINT, haft uppdrag för Riksbankens Jubileumsfond, varit adjungerad professor i politik och journalistik vid Högskolan i Halmstad och gästprofessor på Centrum för Östersjöstudier vid Södertörns högskola.

Mina sista organiserade yrkesverksamma år var jag 2009-2012 chefredaktör för den kristna nyhetstidningen Sändaren och 2013-2014 adjungerad professor och  prefekt för Institutionen för Mediestudier vid Stockholms universitet, där jag också är fil dr och docent i statsvetenskap.

På den här bloggen och hemsidan gör jag inlägg, redovisar aktuella artiklar och uppdrag och informerar om mina olika verksamheter. Här finns också mitt arkiv och CV.

%d bloggare gillar detta: