Verkligheten och Trump

Har just fått årets upplaga av årsboken Kristen humanism 2018, Var inte rädd – en bok om hopp. Bland mycket läslockande bläddrar jag fram till mitt bidrag om det första presidentåret med Donald Trump, måhända aningen märkligt betitlat ”Det hopp som finns för USA” (ss 119-127).
Texten lämnades i slutet av juli och har en avslutande reservation för vad som kan ha hänt sedan. Mitt konstaterande att demokraterna än så länge inte varit framgångsrika i valen sedan den stora valdagen i november i fjol, känns kanske inte lika relevant att läsa ett par dagar efter fyllnadsvalet i Alabama (och för den delen de demokratiska framgångarna i mellanårsvalen för en månad sedan). Men huvudtesen att hoppet för USA att bli av med Trump inte ligger i avslöjanden och riksrättsförfaranden utan i ett organiserat politiskt motstånd och framtida val, känns stärkt.
Årsboken är litet svår att få tag på utanför medlemskretsen i Kristen Humanism men en länk som förhoppningsvis fungerar framöver är http://www.kristenhumanism.org/arsbok/

Ett utdrag ur artikeln finns nu publicerad i Sändaren nr 3, 2018, till höger på ett uppslag som uppmärksammar Trumps ett år vid makten. Följ länk här:  TrumpettårSändarennr32018

 

%d bloggare gillar detta: